Tuesday, June 8, 2010

Nak Pergi Hospital Tapi Tak Jadi

Aku ambik Clinical Report kejap tadi. Aku ingat nak pergi Hospital Putrajaya. Nak buat pemeriksaan lanjut la. Mungkin ada beza antara pemeriksaan 15 Mac 2010 tu dengan hari ni. Sebabnya, sebelum aku dicheck dengan kaedah echocardiography tu, aku tak pernah dapat sakit dada kiri sekerap ini. No, bukan sakit. I mean, panas-panas dan rasa jantung macam lekang. Bagai rambutan yang terpisah isi dan bijinya.

Tapi Faizol nak tengok rumah aku. Bini dia dok sibuk nak rumah kat Presint 5. Aku pun bawak Faizol ke rumah aku. Sambil tu aku nak ambik henfon aku yang tertinggal. Tetamu yang tak diundang ada dalam rumah aku. Tengah buat apa aku taktau. Menyorok dalam bilik kedua yang aku tumpangkan si Yus di situ. Diulangi, TUMPANGKAN. Jangan tak sedar diri yer.

Lepas aku tunjuk kat Faizol, Faizol pun suka. Dia kata dia nak jugak la rumah kat area tu. So kitorang pun berambus. Dan Clinical Report tu aku tertinggal dalam bilik rumah aku. Sebab apa eh aku leh tertinggal? Pikiran aku mula bermain macam-macam. Entah-entah dia tak kasi aku gi Hospital Putrajaya check kot. Mana tau, dari mild dah jadi acute.

Aku bertambah gabra. Tapi kegabraan aku hilang sebab dilangsiri rasa menyampah aku pada tetamu yang diletak dalam rumah aku tu. Aku nekad. Yus mesti keluar dari rumah aku. Aku tak mahu tanggung biawak hidup. Bukan seekor. Kini dah dua.

No comments:

Post a Comment