Thursday, May 13, 2010

Thursday Thirst : Why Homo Is Called A Misfit?

It learnt that male have 9 level of thinking compare to 1 for female.. and .. male having 1 level of desire compare to 9 for female.

So a hetero couple will have 10 : 10 while PLU couple will have 18 : 2. 18 for thinking and 2 for sex. This imbalance of coupling culture gave a sign of "STOP THINKING ON HOMOSEX LOVE". Hahaha.

And this also can give a clear result of the reason why, pengkid dan aweknya bertahan lebih lama, setia melulu dan memiliki lebih banyak variety of dildo berbanding PLU. This is because, they have 18 for sex and 2 for thinking.


Summary : Gay men couples will have a conflict shortly after their first intercourse.

Hahaha

Wednesday, May 12, 2010

I Dream On Malayan Jungle Lodge

Bosan-bosan, awak pun tengok la gambar lama-lama sambil berimaginasi. Sambil berimaginasi, korek hidung. Supaya datang inspirasi. Lepas tu baru awak remember yang cita-cita saya paling besar tak kesampaian sekian lama, sejak tahun 2001, ialah untuk memiliki sebuah LODGE dalam hutan.

Lodge ini dibina ditebing sungai menghadap kejernihan air sungai (inspirasi saya ialah Sg. Korbu, Jalong, Sg. Siput. Airnya banyak, jernih dan sejuk. Alirannya konsisten melewati Hutan Tadahan Hujan yang haram diteroka).

Lojing ini tak besar. Muat 32 tetamu je pada satu-satu masa.Harga untuk membinanya mencecah RM400,000. Tetapi dia mampu memberi pendapatan kasar antara RM12,000 hingga RM20,000 sebulan!

Caranya? Buat la pakej, beruk. Aku dok hutan ke kau dok hutan ni? Katakan harga bilik yang disewa penuh untuk 32 orang ialah RM1000 semalaman termasuk makan, BBQ, internet, printer, tak ke RM30,000 pendapatan kasar tu?

Kalau kau pinjam bank kira-kira nak bayar balik RM6000 untuk 10 tahun, kau boleh dapat RM720,000 jumlah bayar balik. Lebih kurang RM400,000 la pinjaman nya tu. Inilah punca angan-angan masih tinggal angan-angan.

Tapi cita-cita saya ialah untuk membuka penginapan yang diberi nama MALAYAN JUNGLE LODGE ini adalah untuk pelancong asing. Tempahan boleh dibuat online dan khidmat mengambil di lapangan terbang bakal disediakan. Kalau boleh, curi pelancong yang tengah berseronok kat Thailand tu.

Perkhidmatan yang boleh ditawarkan ialah, free wi-fi, mini mart (dalam hutan ader mini mart..mampu?), perpustakaan dan komputer-komputer untuk internet.

Selain tu, pakej rangsangan nafsu orang asli. No.. I mean pakej rangsangan ekonomi orang asli.... boleh dibuat dengan mengupah mereka untuk membawa pelancong masuk hutan sehari suntuk. Merasalah kau jadi fauna-fauna dalam tu.



Cuma baru ni aku teringin nak design sebijik. Hak cipta terpelihara yer. Dah berdaftar kat harta intelek. Mahal bayar design copyright ni. RM1,080! Huh!

Monday, May 10, 2010

Memasak Di Hari Minggu


Hah.. semalam, balik dari ampang sampai rumah jam 9.00 pagi. Nah kau. Kalau weekdays tu dah kat ofis dah. Lalu singgahlah saya di kedai Aceh yang berjaya bukak dalam kawasan kuarters tu. Beli rempah sup.

Ini mengenangkan bihun Jati yang dibeli ala-ala sekerat guni kat rumah tu nak buat apa? Nak hantar tokong? Tokong pun kalo nak hantar kena masak dulu. Ko hengat sami-sami muka kesian tuh rajin bebenor nak masak. Apa ni Kiah. Merotad ke engkau? Tidak yer. Sebab itu menunjukkan bahawa bihun kering tu no value. Apa lagi di hantar ke masjid ye tak. Ko tak tengok ke betapa eksen nye pengerusi surau baru tu yang sok sek sok sek (typical Malay, ngumpat 20 saat )...

Jadi, bagi memendekkan masa siaran yang tak berapa nak hado ni, kita terus ke ramuan-ramuannya yer tuan-tuan. Puan-puan tak payah. Ni cerita lelaki bujang makan hati sebab tak ada bini. Biawak hidup? Tettsszz..

1 cekak bihun ( 1/10 kampit besau )
1 bunjut sup
1 kiub ayam
5 kuntum bunga lawang
4 biji ketumbar
1 potong kulit kayu manis
9 bijik bawang kecik
3 bijik bawang putih
½ sudu garam
4 sudu minyak masak
2 peket bebola ikan ( plastik biru tu )
9 biji cabai burung
½ sudu gula
4 sudu kicap

Jadi, dah salin ke ramuan-ramuannya? Bagus.. jangan salin... Teknik masak peringkat kesembilan diperlukan yer. Kalau tidak, tuan-tuan akan makan bihun seperti direndam air paip adanya. Jadi langkah untuk memasak ini lah yang perlu diambil serius :

Baiklah. Tumbuk 4 biji bawang kecik, 3 bijik bawang putih, 4 biji ketumbar, 1 potong kulit kayu manis, 1 kiub ayam, 5 kuntum bunga lawang dalam satu lesung sampai hancur boncai. Lepas tu, ambik la periuk, empat sudu minyak kasi itu dalam taruh, tumis semua mak nenek yang kau kerjakan tadi yer Senah. Tu dia, aroma dia. Dagu saya yang ke depan ni pun boleh ke dalam yer Kiah. Lepas kau tumis tu Odah, kau biar dia sampai terbau dek jiran kepada jiran tuan-tuan punya jiran, punya jiran. Lepas tu yer, taruh lah seliter air, campakkan bunjut sup tu dan seperdu daun sup yang dicincang halus.

Sementara tu Senah, kau tak reti-reti ke masakkan kicap dia? OK, kau tumbuk bawang kecik sebiji, bunga lawang sekuntum, cabai burung 9 biji. Sampai hancur boncai. Lepas tu kau tumiskan. Taruh kicap dengan gula. Ceh ceh ceh lebih kurang sampai evaporated kandungan airnya, maka siaplah kicap.

Sup tak masak lagi, Kiah? Kau goreng la bawang Kiah oi. Bawang goreng yang lebih pahit lebih memberi kesan satu persinggahan bihun sup yang agung. Maka kau potong bawang kecik yang lebih tu, kau goreng la bawang tu. Tu pun nak kena aku ajar ke Kiah?

Bila dah siap, kau makan lah. Aku kalau lapar baru aku makan. Kalau kau taknak makan pun tak pe. Aku bagi bangla alam Flora je. Hahaha.



Ha.. kacau .. jangan tak kacau.. jap.. tangan kau ke tu Tijah...? Sunburn ke? Bila kau ke laut?



Meriah kau Senah. Cukup la menampung perut laki kau yang aku tengok entah kan buncit, entahkan busung.



Tu dia kau Kiah. Lahapnya...sedap la tu...

Sunday, May 9, 2010

Lirik Pilihan : Diam Diam - Patung Kucing Cipap

Oooooh ooooh

I never needed you to be strong
I never needed you for pointin' out my wrongs
i never needed pain,i never needed strenght
My love for you was strong enough you should've known.
I never needed you for judgement
I never needed you to question what i spent
I never ask for help, I take care of myself, I don't know why you think you got a hold on me.
And it's a little late for conversations
There isn't anything that you can do.
And my eyes hurt, hands shiver, so look at me , listen to me because,

I don't want to
Stay another minute
I don't want you
To say a single word
Hush Hush, Hush Hush
There is no other way
I get the final say
Because
I don't want to
Do this any longer
I don't want you
There's nothing left to say
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby Hush Hush

I never needed your corrections
On everything from how i act to what i say
i never needed words, i never needed hurt, i never needed you to be there everyday
I'm sorry for the way i let go
Of everything i wanted when you came along
But i am never beaten, broken, not defeated
I know next to you is not where i belong
And it's a little late for explanations
There isn't anything that you can do
And my eyes hurt, hands shiver, so you will listen when i say baby

I don't want to
Stay another minute
I don't want you
To say a single word
Hush Hush, Hush Hush
There is no other way
I get the final say
Because
I don't want to
Do this any longer
I don't want you
There's nothing left to say
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby Hush Hush

No more words
No more lies
No more crying ooh ooh
No more pain
No more hurt
No more tryin' Oh Oh Yeah
Because

I don't want to
Stay another minute
I don't want you
To say a single word
Hush Hush, Hush Hush
There is no other way
I get the final say
Because
I don't want to
Do this any longer
I don't want you
There's nothing left to say
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby Hush Hush

Yeah Oh
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby