Friday, December 20, 2013

Apabila Pecandu Cinta Kembali Menyuburkan Pohon Kasih

Kisah kawan-kawan adakalanya menarik untuk disentuh, disepak dan disilambam.  Kisah mereka-mereka yang membabitkan kita adalah umpama umpan di mata kail yang mana kita tanpa sedar membuang umpannya dan memakan mata kailnya pula. Bukankah jijik kelalaian itu? Bukan kah? Kan. Kan.

Alkisah diceritakan oleh empunya cerita ini tentang si A dan si B dan bagaimana ia membabitkan I iaitu saya lah. Begini kisahnya.

A bercinta dgn B. A berbaik-baik dengan kita dengan harapan kita akan membantu dia untuk dapatkan B. Yang si B pun begitu. Tidak mahu kalah walaupun dengan sepakan penalti kekiranya.

A pun suka lah dia tanya pendapat kita, sementelahan B pun yang ini pun. Sama juga bertanya-tanya kita. Yang baik-baik lah kita kaborkan ye tak. Korang perlu faham memahami. Ada perbezaan antara korang jangan di besar-besarkan. Kalau ada masalah selesaikanlah dengan berhemah. Begitu kekira. Biar mereka bahagia. 

Langit tak selalu mendung. Adakalanya cerah panas terik meringse. Lalu mereka putus. A berlari-lari anak sembil mengelap air mata dengan lengan baju persisnya, datang mencurah perit jerih sumpah hamun pada kita. Di kala lain pula, yang si B pun begitu jugalah meluah kenoyaannya pada kita.

Maka haruslah kita jujur je lah kita kabor yang benar bahawa mereka itu tidak lagi serasi untuk bersama, maka berjauhanlah. Janganlah di sambung semula. Bukan kita jahat, awak. Kita bercakap berdasarkan cara A kata B dan cara B kata A yang sangat macam memang dah tak serasi bebenor. Mengapa kita perlu menyengsarakan mereka dengan berusaha agar mereka berbaik semula.

Tapi tak selamanya kaki hutang lari dari ah long. Maka tetibe lah juga, A dan B kembali berbaik-baik balik, menaruh tahi lembu pada pohon kasih mereka yang layu dan menarik candu kasih sayang di bawah teduhan pohon kasih mereka yang subur semula.

Penyudahnya kita ni apa? Kita jugak dituduh mulut jahat. Kan. Kan. La nina betul. kan.. ? Ah sudeaaah!

Wednesday, October 30, 2013

Travel : Merayau 174 km selama 3 hari dalam Jakarta - Le Tour De Batavia

Ini kali pertama aku ke Jakarta walaupun bahasa Indonesia aku sudah agak lancau sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Aku menaiki pesawat bernombor QZ 8354 (hentam je tu), tujuan bandara Soetta yang terletak di Cengkareng. Lapangan terbang besar dibuka ini  pada tahun 1985 selepas pembinaan yang memakan 10 tahun.

Jumaat 25.10.2013

Hari itu, penerbangan berlepas 4:45 petang. Aku bergegas kelam kabut ke Putrajaya Sentral untuk mendapatkan ERL Transit ke LCCT jam 2:50 petang. Malangnya tren lambat. Kali pertama sejak aku naik naklah ni 8 tahun lalu. Sampai di Salak Tinggi jam 3:10 petang, lewat 10 minit. Terus menaiki bas yang disediakan dan perjalanan yang sepatutnya 20 minit mengambil masa 25 minit. Mujur 3:35 petang aku sampai dan check in.

Aku berbulu dengan mereka yang telah terbang pegi yang tiba di sana pukul 12 tghari waktu Indonesia yang lambat 1 jam dari Malaysia. Merekalah sobat-sobatku yang tiga lagi iaitu B,A,T. Bukan kelawar. Tapi  Mereka tidak mengupdate apo-apo  setibanya mereka di sana sehinggalah saatnya aku mematikan ponsel untuk penerbangan ke Djakarte. Tiba di Terminal 3 sana pada saat jam Indonesia menunjukkan 6:10 petang. Waktu Maghrib telah 20 minit berlalu di Jakarta. Aku keluar airport pada ketika hari hampir Isyak perjalanan mengambil masa 1 jam 15 minit. . Hari telah gelap. Mana depa?

Aku tanya mana kaunter bas pada petugas bandara. Oh di sana. Eh. Tercakap Indonesia pula. Lalu aku bertanyakan bas ke Kemayoran sebab aku baca bas tu lalu Mangga Dua.  Hotel yang aku tempah, letaknya di Jalan Mangga Besar. Ah! malang bas itu ke Gambir. Ngenang nak cepat aku naik. Tambang Rp 25K (RM7.10). Paling cepat aku sampai ke Gambir yang terletak 28.3 km dari Terminal 3 Soetta kekira sejam kemudian. Enpon mati, jam tangan takde. Taktau la pukul berapa aku waktu itu di stesen keretapi tempat yang pertama kali aku tahu ketika aku cuba mengenali Jakarta 3 tahun lalu dari Bandung - tanpa sengaja!

Aku ambil teksi di kaunter teksi Stesen Keretapi Gambir bagi tujuan Jalan Mangga Besar Raya.  Maknanya jalan besar untuk kawasan Mangga Besar la. Eh berapa banyak besar da. Aku perlu ke hotel yang ditempah untuk mengetahui sama ada aku solo atau berempat. B,A,T tidak aku tahu berada di mana di kota seluas 600 km persegi yang dihuni 10.2 juta orang ini. Perjalanan teksi pertama aku ini menempuh 6.5 km

Teksi Koputra yang mangkal (berpangkalan) di stesen keretapi itu memakai Proton Waja. Kot kalau aku salah. Lambang Proton kat cermin belakang tepi aku yang halus itu hanya di tepi pipi.

T (bukan nama sebenar) diatas namakan untuk booking paling akhir yang telah dibuat selepas aku dan A (bukan nama sebenar). B kawan A yang mula sekali ngajak ke Jakarta ini.

Setibanya di hotel dengan perjalanan 20 minit JER dengan tambang Rp27K (RM7.65), nama T memang ada. Tapi yang tak ada ialah kehadiran B, A dan T di situ. Mereka belum check in ! Mereka seharusnya sudah sampai 8 jam lalu! Sialan! Aku merasakan Jakarta menjadi kecil. Aku perlu jelajahi sendirian. Aku beli sim card dengan harga Rp10K (RM2.85) dan reload Rp20K (RM5.70). Aku suruh kakak gerai tu daftar SIM aku di Nokia buruknya dan aktif beberapa minit kemudian dan aku terus masukkan SIM. Aku bernafsu sekali memaki hamun mereka di WhatsApp katenye.

Sebaik on Whatsapp aku nampak chat si B tanya A apa nombor telefon bilik. Jam 5 petang kejadian itu. Aku terus bising-bising. Kenapa tak check in di hotel yang dah dijanji. Aku kekonon merajuk dan lapar. Lalu aku makan di kedai Nasi Padang kat tepi tu. Nasib depa check in hotel area itu jugak. Selamat. Kami bertemu bila si A nampak aku tengah makan di dalam kedai tu. Mereka minum. Yang makan aku je. Aku bayar semua. Ka-Ching Rp47K (RM13.40). Mahal jugak ni. Oh. Kedai franchaisi je rupa dia. Restoran Sederhana.

Kami balik ke bilik yang berharga Rp300K (RM85.70) per malam itu. Bilik OK, ada air panas, ada toilettries ada TV Plasma ada tingkap secuil. 7 Days Hotel. China punya rangkaian hotel. Kami siap-siap ke Bellagio. yang terletak di Mega Kuningan, Jakarta Selatan. Tempat apa itu?

Teksi membawa kami ke sana. Khazanah Jakarta yang perlu ada di Malaysia ialah sistem teksi-teksi Blue Bird Group sebab tak ada charge malam. Duduk je dah Rp7K (RM2.00) kami sapai ke Bellagio yang mengikut laluan teksi tu berjarak 12 km (yang disaran Google Maps berjarak 11 km - kira ok la tu) 20 minit kemudian dengan tambang Rp47K (RM13.40).

B,A,T mahu ke Apollo Club. Aku bawakan. Nah kau, entrance Rp150K(RM42.60)! Sakit hati.

Lepas show yang diemceekan oleh pondan laser berlangsung selama satu jam setengah, muzik tidak sedap didengar lagi. Jam 2:30 waktu sana, kami balik ke hotel untuk 12km lagi. Hari ini sahaja aku sudah menjelajah tanah Jakarta sejauh 58.8km

Kami di sana hanya makan di tepi jalan. Mau dicuba katanya. Pulang hotel online di henpon. Azan subuh berkumandang jam 4:15 pagi.

Sabtu 26.10.2013

Esoknya kami siap-siap keluar jam 11:30 pagi ke ITC Mangga Dua. Salah tahan teksi, naik teksi ape ntah tak pakai meter. Pengalaman. Kena Rp50K (RM14.20) untuk perjalanan sejauh 3.5km! Lepas ni naik Blue Bird sajalah! Di sana selama 3 jam, B membeli beg untuk bondanya. Kami kemudian ke Thamrin dengan menaiki teksi yang betul. Perjalanan sejauh 8.5km ini berharga Rp58K (RM16.50). Di sana kami macam blur-blur dan penyudahnya sebab lapar, kami makan bubur nasi tepi jalan. Sedap jugak la wei! Cuma Rp7K (RM2.00). Kalo tak sedap takde la lelaki yang rupa macam Jepun ke Korea ke yang duduk dekat-dekat Bundaran HI (hotel-hotel termahal di Indonesia terletak 500 meter dari sini -beli tapau ngan dia.

Lepas makan, kami tetangkap gambar di Bunderan HI yang terkenal dengan tugu 'Selamat Datang' yang dikelilingi air pancut . Malangnya, sedang diubahsuai. Kami kemudian untuk pertama kali menaiki Busway TransJakarta, perkhidmatan Bus Rapid Transit terbesar jaringannya di dunia.

Aku pilih untuk tempah hotel di Mangga Besar sebab dia seolah-olah tengah-tengah yang sebenar untuk pelancong yang ingin melancong dalam tempoh yang singkat di Jakarta. Ini kerana tersedianya laluan Busway paling utama bernombor route 1 yang menghubungkan Kota Tua Jakarta (Old Batavia) ke Blok M.

Kami menaiki Busway ke hentian Monas yang terletak 3 km dari situ. Monas adalah singkatan bagi Monumen Nasional. Lalu kami ke monumen tersebut yang merupakan sebuah lapangan peringatan kemerdekaan Indonesia yang dibina pada tahun 1961. Ia bertugukan obor setinggi 132 meter dengan bahagian apinya disalut emas. Kami foto-foto dan dan pulang ke hotel di Jalan Mangga Besar yang terletak 3.6 km dari situ.

Kami keluar malam untuk ke Stadium Diskotik yang terletak 850 meter dari hotel. Jalan Mangga Besar tidak mati dari penjaja makanan, buan-buahan dan deretan hotel, serta pengamen dan pelepak entah untuk apa yang menjaja sepanjang malam. Makanya pas-pas aja jalan kaki. Lumayan pulang pergi 1.7 km. Eh terIndonesia lagi.

Pulang ke hotel aku tidur selepas menamatkan perjalanan sejauh 22.8km. Mobilisasi aku di Jakarta menumpuk (terkumpul) menjadi 81.6 km sehingga kini. Kemain selit-selit bahasa Indonesia ye. Bagi full version kang tak paham pulak. Hehe. Meh try.

Ahad 27.10.2013

Minggu 27/10 kami ke Tanah Abang jam 12:30 siang. Mandiri Jakarta Marathon digelar pagi itu maka ruas jalannya ada yang diblokir polisi. Maka sang supir taksi menacap gas lewat Jalan Kesehatan. Sampai di Tanah Abang eh malah butuh u-turn. Kejauhan ya, lumayan bikin nambah angka-angka argonya. Bayarnya Rp45K (RM12:80) untuk 7 kilo.

Rupa-rupanya T udah janji sama temannya C seorang cewe asal Bandung yang ngekost di Menteng. C dahulunya pernah bekerja bareng T di Kuala Lumpur. Di sana si A berbelanja buat mamanya. Si B belanja juga beliin baju buat mamanya. Aku sama T nemenin doang. Kami lalu langsung ke Kota Tua. Sopir taksinya milih lewat Jalan Tol ke Pluit. Ga tau kalau bang sopir itu takut karna taksinya kelebihan penumpang. Rute ini kami lewati sejauh 14.3 km dengan bayar Rp72K (RM20.40)

Asal lo tau kalau setiap bayaran taksi ini dibagi empat.

Di Kota Tua, tempatnya Belanda mula membina kota Batavia, aktiviti pengunjungnya menumpu kepada gerai-gerai lewat petang yang memulakan perniagaan cenderamata, baju, seluar dan berbagai aksesori.

Di sini, jangan lupa untuk merasai keenakan makanan khas Jakarta yang menjadi ikon masyarakat Betawi iaitu kerak telor. Ia merupakan campuran telur, beras, tepung yang dimasak dengan gula dalam kuali kecil yang nipis menggunakan dapur arang. Ia kemudian diintikan dengan serunding kelapa sebelum digulung. Rp20K (RM5.90) segulung.

Harganya agak mahal kerana nilai sejarahnya yang menjadi identiti masyarakat Betawi, golongan yang disebut asli Jakarta - sebuah campuran yang terbentuk hasil kombinasi masyarakat awal Batavia antara Melayu, Sunda, Jawa dengan pengaruh Cina sejak 300 tahun lalu. Atau mahal kerana lokasi dan pau-pau oleh samseng.

Apasal blog aku jadi blog sejarah plak ni.

Kami cuba naik angkot yang merupakan sebuah van yang macam jeep untuk ke Ancol yang terletak 4km dari situ dengan tambang Rp3K ( 85 sen) seorang. Setibanya di sana hari hampir Maghrib dan dengan bayaran Rp17.5K untuk masuk dan berjalan jauh ke dalam melihat taman tema Ancol dan pantai, kami tak sanggup. Maka kami pulang ke Kota menaiki angkot dengan tambang Rp4K (RM1.15) pula sejauh 4km.

Kami membuat rekod berjalan kaki sejauh 2 km pula ke penginapan di Mangga Besar dari Kota Tua. Hebat kan? Semua dapat rasa. Saksama. Bagus tak pemandu pelancong korang ni? Hahaha. Kami menyusuri Glodok berjalan kaki dengan kedai-kedai kawasan Cina ini lengang sama ada ditutup dan kedai usang yang tidak diduduki. Konon nak cari money changer. Money perampok kalo terjumpa memang sia-sia kami berlima.

Usai lumba jalan kaki kami sampai di kedai bakso di kawasan persimpangan Jalan Mangga Besar dan Jalan Hayam Wuruk. Selepas makan, kami menghantar C ke Hentian Busway Mangga Besar. Lalu kami pulang. Jam menunjukkan pukul 9 malam. Kami kemudian siap-siap untuk ke McDonald's di Sarinah.

Teksi untuk ke Sarinah jam 11 malam itu bertambang Rp23K (RM6.55) untuk jarak 5 km.

Kami pun lepak-lepak dan menikmati McD dengan 1 set PaNas yang merupakan nasi, omlet dan ayam goreng serta Coke medium, 2 Chicken Wrap mini yang bersetkan sekotak Teh Botol serta kentang goreng medium dengan harga Rp59K (RM16.80). Kami pulang jam 2:00 pagi dengan teksi berbayar  Rp22K (RM6.30).

Hari itu aku mengumpul perjalanan sejauh 41.3km dengan jumlah terkumpul menjadi 122.9 km.

Isnin 28.10.2013

Esoknya kami bangun lambat. Pukul 11:30 baru nak keluar. Kami naik angkot ke Busway tapi sial. Dia suruh jalan skit. Kami ke Blok M menaiki Busway. Dengan jarak 12.4 km, kami hanya membayar Rp3.5K (RM1.00) Selepas membeli kasut, kami pulang ke hotel dan berkemas untuk pulang.

7 Days Hotel adalah rangkaian hotel syarikat China yang turut ada cawangan di Malaysia. Kadar bilik 2 single bed berhawa dingin itu ialah Rp300K (RM85.00) semalam. Late check out pula berkadar Rp30K (RM8.50) per jam.

Kemudian kami menaiki teksi ke Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta atau Soetta atau Cengkareng Airport. Perjalanan berjarak 26.5 km ini bertambang Rp125K (RM35.50).

Hari terakhir di Jakarta mencatat perjalanan sejauh 51.3 km menjadikan keseluruhan Le Tour De Batavia aku secara peribadinya berjumlah 174.2 km dalam masa 72 jam di pulau Jawa berpusat di Jakarta.

Kami berlepas dari Jakarta pada jam 7:20 malam dengan penerbangan QZ8196. Yang ini betul.

TransJakarta

Thamrin memadang ke selatan

McD Sarinah Thamrin

Resit

Mak Lampir

Monas bersambung


Ancol tak masuk

Kerak Telor Bang Malik Kota Tua 

Le Tour De Batavia







Tuesday, September 10, 2013

Hotel Guntur - Penginapan Murah Terbaik Di Bandung




"Kamar Single Bed Standard Rp220,000 (RM81) satu malam Isnin - Jumaat dan Rp270,000 ( RM100) Sabtu - Ahad."

Ini ayat Oktober 2010. Hari ini, kenaikan ringgit berbanding Rupiah menjadikan ia lain buat sementara waktu ini. Harganya telah menjadi RM63 dan RM73.

Selamat bercuti ke Indonesia.







Kedudukan Hotel Guntur di tengah Kota Bandung. Alamatnya : Jl. Otto Iskandardinata No. 20, Bandung 40171. Tel : +62224203763, Fax : +62224207816.

Monday, September 9, 2013

Anak Ahmad Dhani Akibatkan Kematian 6 Orang


Anak Ahmad Dhani, pemuzik terkenal Indonesia yang turut popular di negara ini,  yang bernama Abdul Qodir Jailani berumur 13 tahun  terlibat dalam satu kemalangan yang mengakibatkan kematian 6 orang di Lebuhraya Jagorawi, Jakarta malam minggu jam 1 pagi. Dia yang memandu Mitsubishi Lancer Evo dikatakan gagal mengawal kenderaan pada kelajuan 105km/j lalu melanggar pembahagi jalan dan merempuh  sebuah kenderaan pelbagai guna yang membawa 12 orang dari arah bertentangan. Kesemua yang terbunuh adalah penumpang kenderaan yang dilanggarnya manakala anak Ahmad Dhani menerima rawatan ICU serta patah kaki. 

Kes menimbulkan kemarahan umum di Indonesia yang rata-rata menyelar Ahmad Dhani sebagai artis sombong yang terlalu memanjakan anaknya berikutan tiada ulasan dipihaknya ke atas keluarga korban serta pembiaran anaknya memandu pada usia sedemikian.


Minggu, 08/09/2013 16:18 WIB

Polisi Duga Mobil Lancer Dul Melaju Kencang dan Ngedrift

Mulya Nurbilkis - detikNews

Jakarta - Polisi telah melakukan olah TKP di lokasi kecelakaan maut di KM 8 +200, Tol Jagorawi. Meskipun belum ada kesimpulan, namun ada keyakinan mobil yang dikemudikan Ahmad Abdul Qodir Jaelani (13) melaju kencang.

"Ya kalau kita lihat kalau mobil itu tidak cepat, bagaimana dia bisa melaju menabrak guardrail, terlempar dengan melawan arus. Tapi memang kecepatannya tinggi," kata AKBP Hindarsono, Kasubdit Penegakan Hukum Polda Metro Jaya usai memimpin olah TKP di Tol Jagorawi, Jakarta Timur, Minggu (8/9/2013).

Olah TKP melibatkan tim labfor Mabes Polri, Satwil Lantas Jakarta Timur, Korlantas Metro Jaya. Dan dilakukan selama hampir 3 jam.

Belum diketahui berapa kecepatan mobil bernopol B 80 SAL ini hingga mampu menewaskan 4 orang di lokasi (dan dua di RS). Keanehan pun terjadi dari jejak ban yang berada di TKP. Hanya terlihat 1 bekas ban berwarna hitam dari lajur 2 menuju lajur 4 hingga menabrak pembatas jalan tol.

"Mungkin posisi kendaraan sudah mulai oleng. Diduga ngedrift. Tapi ini kita belum tahu," lanjutnya.

Pihaknya juga berencana akan memanggil tim ATPM Mitsubishi untuk menjelaskan mengenai mobil tersebut.

"Kita akan undang ATPM Mitsubishi untuk melihat kendala-kendala yang ada di mobil itu," ujarnya.

Hingga saat ini, tim olah TKP belum memberikan hasil dari olah TKP tersebut. Hasil dari olah TKP akan digelar di kantor Korlantas Polda Metro Jaya.

"Hasilnya mungkin 3-4 hari dari sekarang," pungkasnya.

Thursday, August 29, 2013

Matilah Kau !

Tuan,

Malam tadi, saat tidur, termimpilah saya akan situasi yang tidak perlu diceritakan di sini lah yer. Maka tetiba saje, lagu Matilah Kau nyanyian Once jadi background music adegan tersebut. Tersangatlah terkenan dek lagu itu, sampai bangun tidur mandi nak gi kerja pun ternyanyi-nyanyi. Adakah itu normal atau itu tanda-tanda masuk air, tuan? Sampai ke petang ni, lagu ini masih terngiang-ngiang miang dalam minda. Matilah kau.


Pak Tam
Putrajaya




Mawar merah yang ku cium
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menenangkan hatiku
Membuatku tak karuan
[*]
Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku
Dia sama sekali tak cintai diriku
Dia hanya memanfaatkan diriku
[**]
Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak benar berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia
Berharaplah
Ku berlutut kakinya
Ku berikan hatiku untuknya
Ku telan semua luka-luka
Ku tak punya perisai lagi
Back to [*][**]
Matilah kau bersama cintaku
Banyak benar berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia

Wednesday, August 28, 2013

Video Lelaki Diketuk Ukulele Oleh Kekasihnya Hanya Iklan Cadbury

Anda tentu kasihan dengan lelaki India yang diketuk kepalanya dengan ukulele ketika melamar gadisnya di sebuah kompleks membeli belah itu. Video yang tersebar di laman sosial itu mengundang berbagai reaksi. Tetapi malang sahajalah bagi sesiapa yang mempercayainya.

Ini kerana adegan tersebut dilakonkan oleh pihak Cadbury sebagai pilihan dari Tweet pengikutnya ketika dipohon saranan untuk bagaimanakah sketsa yang sesuai bagi menggambarkan produk barunya - Cadbury - Not So Sweet - yang dicipta khusus untuk golongan dewasa yang menghindari pengambilan gula berlebihan.

Rabu, 28/08/2013 14:20 WIB

Video Pria yang Dilempar Gitar Saat Lamar Kekasih Ternyata Promosi Coklat

Alissa Safiera - wolipop



Jakarta- Belum lama ini sebuah video yang bercerita tentang lamaran gagal paling menyedihkan jadi perbincangan ramai di internet. Dalam video yang diunduh di Youtube itu, dikisahkan seorang pria yang berdarah India ditolak dan dipukul ukulele oleh kekasihnya karena tak mau dilamar di depan umum. 

Latarnya sendiri adalah sebuah mal di Dubai. Sang Romeo melamar kekasihnya yang baru ia temui 3 bulan lalu, lengkap dengan iringan musik dan microphone di tengah mal. Tapi bukannya mendapat jawaban 'Iya', si pria justru dipukul dengan ukulele milik salah satu musisi di belakangnya. Anda bisa melihat artikelnya kembali di link ini.

Sejak diunduh, video ini telah ditonton ribuan orang dan mengundang ratusan komentar. Kebanyakan komentar jadi mengasihani si pria yang ditolak cintanya.

Namun sebenarnya, klip lucu itu sebenarnya adalah bagian dari kampanye coklat Cadbury 'Not So Sweet'. Coklat yang ditujukan bagi orang dewasa yang tak terlalu suka coklat manis.

Seperti yang dilaporkan Daily Mail, hal ini terungkap setelah ada kereta anak-anak mengelilingi dua 'artis' itu. Di kereta itu terpampang logo coklat terbaru Cadbury Bournville dan slogan 'Not So Sweet' di kedua sisinya.

Kampanye'Not So Sweet' Cadbury difokuskan pada promosi di media sosial, termasuk kampanye Twitter yang dinamakan Tape Tweet. Hal ini mendorong para pengguna Twitter untuk tweet segala situasi yang terlalu 'manis'. Kemudian, perusahaan akan mengubahnya menjadi sebuah video pendek seperti yang satu ini.

Tuesday, August 27, 2013

Wayag Islands Raja Ampat - How To Get Here From Kuala Lumpur



If you are paradise explorer, hunter or whatever - like the group of those portrayed in The Beach (2001) film starred by Leonardo DeCaprio - being on Wayag Islands or Raja Ampat , is an achievement that dwarfed those of their achievement in exploring perfect beach - which for that film, it rely much on CGI generated fake background to enhance the charm of their so called paradise.

But how this virgin paradise that spectacularly awesome was not widely exposed to the paradise seekers? Previously it was hidden at the corner of the ocean with the fact of how costly it take to travel to these islands.

Based on my study , a trip to Wayag Islands in the next three weeks shall cost you nearly RM2000.00. Even I'm writing this down for nothing to me,  I choose to share it with you awesome fellow paradise seekers out there - on how to reach this remote destination.

For an example, I pick the 3 days break of 14 - 16 September 2013 which is Saturday to Monday with Malaysia Day holiday on the 16th. For this journey, one should add up their own off days on 12th and 13th. There must be 5 days in total.


With AirAsia, one should take the 10:10 AM flight to Makassar (UPG) on Thursday the 12th that cost RM149.00 and return on Monday the 16th with 17:40 PM flight to KL with RM172 fare. The return ticket cost you RM321.00 without check-in luggage. 

Upon arrival in Makassar on 13:15 PM Waktu Indonesia Tengah (WITA) which is same as Malaysia, don't bother to check in - unless you're willing to pay for short 12 hours relaxation. I will choose the airport accommodation instead and go for sightseeing in the city all through the evening. This mainly caused by the fact that your next flight will departs at 3:35 AM from UPG  to Ambon (AMQ) by Lion Air  with 1 hour 30 minutes transit before the Wings Air will fly from Ambon at 7:45 AM Waktu Indonesia Timur (WIT) to Sorong (SOQ) in Papua Barat and reach there at 8:55 AM WIT --  +1 hour to Malaysia Standard Time. This whole single trip package cost you Rp1,440,000 and on current exchange, RM440.00.

The main port for ferries is Pelabuhan Sorong, about 10km away from the airport and by hailing a motor cab, it will cost you few thousand Rupiah to get you to the pier.  With 2 hours sail to Waisai, the administration center of Raja Ampat district,  it cost you Rp140,000 (RM43.00) per person for the ferry that leave Sorong at 2:00 PM WITA daily.  

In Waisai, there is tens of home stays and guesthouses for backpackers beside of hotels for travelers with huge budget. The rate should be between Rp190,000 (RM58) to Rp300,000 (RM92), so i make it in average at RM75.00. Spend your Friday night there and get ready for early Saturday morning trip to the desired destination,Wayag Islands.

Lumba-Lumba Guesthouse

The trip to the grand paradise with scenic karts on crystal clear emerald sea from Waisai usually cost Rp6,000,000 (RM1830.00) per boat including fuel, as the minimal price offered. Some might as high as Rp15,000,000 depend on how luxurious the sail you wish to enjoy. But hey, nobody going to pay that price alone for 15 seats boat! Of course you may able to share the cost with friends or  fellow travelers and pay RM122.00 per person for 4 to 5 hours trip to various scenic spots on these islands.

For another night, you ought to spend another RM75.00 for bed  before you have to rush back to Sorong on ferry that leaving Waisai at 11:00AM WIT with the RM43.00 fare.


Remember that you have to take the Wings Air flight on 15th September from SOQ to Ambon (AMQ) that will departs at 2:05 PM WIT and will land in AMQ at 3:15 PM WIT.  Here in Ambon, you have 1 hour  transit before you be called for Lion Air to Makassar that will departs at 4:15 PM WIT and touch down on UPG at 4:55 PM WITA. This cost you another Rp 1,440,000 ( RM440.00).

Unfortunately, the Sunday AirAsia flight to Kuala Lumpur is departing off the UPG airport at 5:40 PM WITA! So you have to spend another night here in Makassar with about RM100 for a hotel room and take the AirAsia flight to KL that departs on the same time, 5:40 PM WITA, on Monday that will touch down in KLIA at 8:25 PM Monday.

As the expenditure for the taxi cabs, motor cabs, and any transportation required to mobilize you for sight seeing was not stated above, I would suggest an allocation of Rp300,000 (RM 92) for this purpose.

Now let's do the Math.

KL - Makassar RM149.00
Makasar - Sorong RM440.00
Sorong - Waisai RM43.00
Bed in Waisai RM75.00
Wayag Islands Tour RM122.00
Bed in Waisai RM75.00
Waisai - Sorong RM43.00
Sorong - Makassar RM440.00
Bed in Makassar RM100.00
Makassar - KL RM172.00
Cabs Expenses RM93.00

TOTAL : RM 1,752.00

Such high price for a minimum budget has made Wayag Islands saved from the influx of tourists even it was far better than Koh Phi Phi. But seems that I can only spend not more than RM1,000 for my vacation, I choose Koh Phi Phi instead of this charming paradise. He he he..

Markah : ________


Sunday, August 25, 2013

If This Is My Ultimate Madness Towards Nadi Putra, Surely There'll Be Next



This post is my first English post since I don't know when. My English deteriorates badly all along within my 10 years in public service. But, at least better than most of Japanese.

My uttermost issue to be highlighted is the fuckin public service buses itself. As there is no bus service charge you with 50 sen fare for anywhere, Nadi Putra is gonna get bashed here. But wait. It is not about the fare. But the service.

For me, this is how subsidized LPG was spent just to invite critics. The 50 sen fare is a mere symbol of charge that imposed to avoid forging a total subsidized mentality. It creates an arousing dissatisfaction when the service is not meet the urgent demand of the commuters whilst suction of national treasury was in place through the subsidy. 

I experienced tens of times being late to office for 14 km journey with a red check in on my punch card just because there was no bus as frequent as it must, on the peak hour.

Dozens of blackmail sent by me to the corporation but it left well-unanswered. 

The peak of my notoriety mind which I will not materialize is to burn them all in the depot when I missed my 6:30 PM Ipoh bound Plusliner just because there is no bus from 3:15 PM to 4:46 PM from my office to my home with 43 minutes journey to reach the doorstep of my house awaits. It happened last Friday.

After a quick packing-up, I took 5:47 PM bus that appear when I was just reach the bus stop. The bus not heading to the main bus station so I drop off at Precinct 4 to change bus. The fucking bus to the main bus station arrived at 6:21 PM and the result is emotionally silly. I missed the bus!

How silly? I get the permission to get home early because I hadn't packed anything for my back to hometown journey, 3.5 hours before the departure. It took me 2 hours and 20 minutes from my office to reach home which is 8km away which the time I spent is the valuable period for me to get refreshment and so.

Where was the bus? On the schedule marquee board, there is a bus ply route to my home at 4:01 PM. But none appeared.

2 hours 20 minutes is the speed limit obedient time that you may take to drive from Putrajaya to Ipoh!

And this is just within the circumference of the smartest city in Malaysia! 

I just get tired of Nadi Putra but I still refrain myself to buy car again. How save when you only spend RM1.00 for a return ticket from your house to your office? With 600 ringgits monthly installment automobile and 50 ringgits weekly gas expenditure, it cost me RM50 per day to get to the office and back home. Yes it is silly comparison but it intact as a pillar of the reason why the purchasing was made. For sure you feel glad on RM25 per month rather than RM750 for the cost of living.

And such mobility will bring me to KL as frequent as if I have a car, I will be poorer like RM1,200 each and every month! My savings couldn't be as it was now.

Nadi Putra staff are not paid with such discount. So please keep your service at the fullest with brain above par that worth for national fund!


Markah : ______

Tuesday, August 20, 2013

Bila Telur Naik Ke Leher

Halo! Assalamualaikum. Lama tak nghapdet blog ni. Bukan je bersawang, malahan dah jadi fun fair tikus yer. Takpe, bleh buat duit. Kan. I know right. Ternak tikus, cukup masa, katuk, bagi kat MPPJ. Bukan ke MPPJ upah sekor singgit? Haa.. Lagi untung dari main Forex ualls.

Ni dikala malam sepi sejuk dingin mahligai kaca bagai, dikala suhu KL 22 Celsius manakala suhu Seoul pun skang tengah 23 Celsius, (sesuai untuk hadek-hadek K-Pop yang suka benor pakai baju sejuk tengah panas) dinukilkan kisah kelmarin. 

Saat itu, kita sedang menaiki bas Plusliner dari Ipoh ke Putrajaya. Kerja banyak malam sebelum tu di Ipoh membuatkan kita tak dapat tidur. Inilah masa tidur yang ada.

Bas sampai Gunung Rapat kekira jam 6.30 petang lah. Hujan lebat berganti renyai belum berhenti tatkala langit masih kelabu. Tempat duduk nombornya FA. Kira seat depan sekali blah kiri kat pintu lah yer. FA tepi tingkap. Tapi mandangkan bas bertolak dari Terminal Amanjaya di Jelapang, 15 km dari situ, for sure ade makhluk Allah yang dah sapu tempat tu. Ah, kita halau.

Sebaik saja naik, tergamam lah kita menyaksikan elok rupa parasnya si penghijack tempat duduk kita tu. Terpaksalah kita biar. Dan duduklah kita di seat FB. Berbarrierkan sebatang tiang pengapit kaca penghadang, depan kita terus cermin bas. Janganlah hendaknya ada kejadian yang tak disanggupi kita kan.

Kita pun tidorlah selayak ngantuknya. 

Kita tersedar bila bunyi bising macam bas redah banjir. Oh. Hujan. Tapi kau wahai drebar yang bonsai lagi gelojoh, hujan-hujan pun kau rempit dah kenapa? 

Keadaan bas yang dipandu sangat laju itu menggerunkan kita. Kalau-kalau bas tertimpa malapetaka, mau-mau terhumban kita keluar bas ikut cermin depan. Tetiba kita teringatkan kes bas ekspres terbabas langgar batu tepi highway di Bukit Gantang beberapa tahun silam. 24 orang mati yer. Dan semua yang mati terlonggok di depan bas akibat impak maksima bas langgar batu besar tu. Cer bayang nasib penumpang seat paling depan? 

Dalam liuk lentok ngantuk, bas membrek di lorong tengah lebuhraya tiga lorong itu. Lokasinya agak-agak kita, kat Tanjong Malim lah. Hujan lebat. Bas membrek sebab dia dah terlalu hampir dengan bontot sebuah bas di depan. Dengan penuh konfiden abah dia, sang drebar memutar stereng untuk memotong di sebelah kiri. 

Abah dia lah. Dia ingat dia ada deria keenam kah. Ini Malaysia! Pandu kiri! Berderau darah aku sebagai kalangan yang nampak, sebab sebaik bas memasuki lorong kiri dengan kelajuan yang ditambah untuk memotong, sebuah treler yang lebih perlahan dari bas yang hendak dipotong berada disitu. Makhluk Allah elok paras rupa sebelah aku mengepit pehanya. Mungkin terkejut tahap nak terkencing. Ia mengambil masa satu saat sebelum giliran si pemandu pulak yang nampak treler tersebut, lalu menekan brek sebelum memasuki lorong tengah kembali. 

Aku tergamam sampai tak ada masa nak marah pemandu bas tu. Telur pun dah naik ke leher ualls. Hanya beristighfar membayangkan betapa nasib aku dan makhluk Allah elok rupa di sebelah aku kalau bas itu melanggar buntut treler tersebut sebab kami paling depan. Dengan hujan lebatnya. 

Kepada sang drebar, kau ingat kau bawak sapi? Kau bawak orang yer. Bladifool. Bayangkan kalau kau terlanggar lori tu, tentulah posisinya mengelak diri sendiri. Lalu, sebelah kiri bas yang hentam lori. Yang naya sapa? Ni yang bayar tambang supaya ko di gaji!

Memang lorong paling kanan di lebuhraya tiga lorong PLUS tu 'diharamkan' untuk bas dan lori. tetapi itu tidak bermakna sebuah bas yang rapat mengekori sebuah bas lain, boleh mengambil keputusan memotong bas di depannya ikut kiri melainkan dia boleh nampak binatang apa yang ada di sebelah kiri itew. Maka dengan itu .......


Pihak PLUS perlu menaikkan papan tanda ini. Sekian.

Saturday, July 13, 2013

Lewat Makan Tengahari Boleh Sebabkan Kegemukan



Lewat mengambil lunch boleh memberi masalah kepada berat badan anda. Patutlah saya makan bertalam-talam di tengahari tetapi tetap tak gemuk (walaupun) sebab saya hanya adakalanya sahaja bermakan malam. Kajian oleh Brigham and Wome's Hospital serta University of Murcia menunjukkan orang yang lewat makan tengahari iaitu selepas 3 petang lebih sukar menurunkan berat badan. Sila lah baca artikel teman cedok dari negara sebelah ni. Tak kuase nak translate. Tak paham tanya ye.

Dalam bulan Ramadan ni, kurang-kurangkanlah makan yer. Perut kita ni kalau diajar makan sikit, gerenti cukup. Tapi kalau dituruti nafsu, gajah panggang pun tak cukup. Maka berbukalah dengan makanan yang tidak perlu berat-berat. Kerana Ramadhan itu adalah untuk mengenang orang yang lapar tak makan.

Rabu, 30/01/2013 12:01 WIB

Hati-hati, Telat Makan Siang Bikin Susah Langsing!

Fitria Rahmadianti - detikFood

Jakarta - Ternyata, makan siang berperan sama penting dengan sarapan dalam hal penurunan berat badan. Makan siang bukan hanya tak boleh dilewatkan sama sekali, melainkan juga harus dikerjakan tepat waktu kalau Anda ingin cepat langsing.

Kesibukan bekerja terkadang membuat kita mengabaikan makan siang. Bisa jadi kita bersantap di meja kerja, atau bahkan hampir melupakannya sama sekali dan baru bersantap siang menjelang sore.

Sebaiknya, ubahlah kebiasaan buruk tersebut. Pasalnya, penelitian terbaru yang dilakukan Brigham and Women's Hospital dan University of Murcia menunjukkan bahwa orang yang telat makan siang lebih sulit menurunkan berat badan.

Kesimpulan ini diambil dari riset yang melibatkan 420 orang gemuk di Spanyol. Mereka mengikuti program penurunan berat badan selama 20 minggu. Setengah dari mereka menyantap makan siang sebelum jam tiga sore, sementara sisanya setelah itu.

Ternyata, diketahui bahwa kelompok yang bersantap lebih awal sukses menurunkan berat badan rata-rata 10 kg. Angka ini 2,3 kg lebih banyak dibanding mereka yang telat makan. Laju penurunan berat badan pada kelompok kedua juga jauh lebih lambat. 

Dari riset ini diketahui bahwa mereka yang telat makan mengonsumsi lebih sedikit kalori saat sarapan. Mereka juga cenderung melewatkan sarapan sama sekali. Kelompok inipun diperkirakan memiliki sensitivitas insulin yang lebih rendah. Hal ini bisa menjadi faktor risiko diabetes.

Peneliti juga memeriksa faktor tradisional lain yang berperan dalam penurunan berat badan, seperti total asupan kalori dan pengeluarannya, hormon nafsu makan seperti leptin dan ghrelin, serta durasi tidur.

Dari faktor-faktor tersebut, peneliti tak menemukan perbedaan antara kedua kelompok. Hal ini menunjukkan bahwa waktu makan merupakan faktor penting dan independen dalam kesuksesan penurunan berat badan.

"Strategi terapi baru seharusnya tidak hanya melibatkan asupan kalori dan distribusi makronutrien seperti yang umum dilakukan, melainkan juga waktu makan," ujar Doctor Marta Garaulet dari University of Murcia, seperti dilansir Daily Mail (29/01/13).

Di antara tiga kali waktu makan, para partisipan paling banyak makan saat jam santap siang atau sekitar 40% dari total kalori harian. Makanya, peneliti menemukan bahwa waktu makan pagi atau malam yang jumlah asupan kalorinya lebih sedikit tak berperan dalam penurunan berat badan.

"Inilah studi prospektif pertama dalam skala besar yang menunjukkan bahwa waktu makan dapat meramalkan efektivitas penurunan berat badan," tulis Dr. Frank Scheer dari Brigham and Women's Hospital dalam International Journal of Obesity.

Wednesday, July 10, 2013

Asal Usul Nasi Ganja Ipoh

Asal nama Nasi Ganja ialah apabila tibanya bulan puasa, ianya dijual seperti menjual dadah kepada umat Islam yang tidak mahu berpuasa. Ia dijual seperti drive-through di lorong sebelah kanan kedai tersebut dan Nasi Ganja yang siap dibungkus dengan suratkhabar dan plastik dibungkus pula ke dalam plastik jinjing berwarna hitam.

Ramai orang luar Ipoh kerap mencari kedai menjual Nasi Ganja di Ipoh yang terletak di Jalan Yang Kalsom. Bila ditanya mengapa nasi tersebut dipanggil Nasi Ganja, penjualnya berbohong dengan mengatakan keenakan nasinya boleh membuatkan orang ketagih.

Di Ipoh, umat Melayu terdahulu menyebutnya Nasi Ganja. Umat Melayu terkemudian menyebutnya Nasi Wonggey yang berasal dari perkataan Tamil ' Vanggey' yang bermaksud 'mari'. 

Ini kerana penjual Nasi Ganja ini sepanjang tahunnya memanggil orang supaya singgah di kedainya dengan laungan 'vanggey, vanggey, vanggey' . Maka bersepahlah pula cawangan Nasi Vanggey di Ipoh kemudiannya.

Semoga Ramadhan kali ini membuatkan pengusaha Nasi Ganja ini tidak lagi mengaut untung dari perbuatan berdosa umat Islam lain.

Juga adalah diharapkan umat Islam di Ipoh telah berubah dengan tidak menjadikan Nasi Ganja ini sebagai penyebab untuk tidak berpuasa.





Tuesday, July 2, 2013

Jemputan Menjadi Hos Tuuu..

Walaupun meniti usia sepertiga abad, nampaknya job masih mencurah untuk saya menjadi host. Feeling, berangan, mimpi dan sewaktu dengannya... Acara yang aku kendalikan itu ialah penyampai di pentas utama Karnival Sambutan 30 Tahun Taman Perpaduan yang dihadiri oleh PM Najib Tun Razak jika dia ada di Ipoh lah. Tapi 6 Julai ini, dia tak ada di Ipoh. Maka takde lah orang tua itu.

Friday, June 21, 2013

IPU Singapura Cecah 400 !!!

Takkan lah Singapura tak mengamuk? Bagaimanakah menteri di Indonesia boleh menyebut 'Singapura jangan kebudak-budakan merungut soal jerebu'?

Kalau begini jerebunya tanpa bau apa-apa, mungkin kurang yang merungut. Tapi tahukan sang menteri bahawa bau asap kayu terbakar jerebu itu sangat perit di kepala dan tekak hatta IPU 150 sahaja. 

Apalagi IPU 400 yang dicatatkan Singapura jam 11 tadi!! Itu menunjukkan indikasi SANGAT BERBAHAYA. 

Ibaratnya semua orang Singapura sedang merokok tanpa henti sekarang!!!!

Thursday, June 20, 2013

Jerebu Paling Teruk Dalam Sejarah Singapura

Singapura dilanda jerebu paling teruk dalam sejarahnya apabila Indeks Pencemaran Udara di sana mencecah tahap 'berbahaya' dengan bacaan 321 pada jam 10 malam tadi. Walaubagaimanapun ia turun ke paras 'sangat tidak sihat' iaitu 282 sejam kemudian.

Kuala Lumpur yang menyaksikan senja yang agak cerah, menerima jerebu mulai jam 9 malam tadi dan sehingga jam 3 pagi, bacaan IPU berada pada tahap tidak sihat iaitu sekitar 140 hingga 160.

Imej dari Straits Times pada jam 9.10 malam tadi di Toa Payoh, Singapura.



Singapore haze hits 'hazardous' levels of PSI 321 before easing to 282 

Wednesday, Jun 19, 2013
Reuters, ST, YourHealth, AsiaOne

SINGAPORE - Singapore's air pollution level rose to "hazardous" levels late on Wednesday, with the three-hour pollution index hitting the highest on record, as smoke from Indonesian forest fires enveloped the city-state.

The three-hour Pollution Standards Index (PSI) soared to 321 at 10pm local time (1300 GMT), up from 190 just two hours earlier.

However, the PSI level eased slightly down to 282 at 11pm - the last three-hour PSI reading for the day. This still puts it within the "very unhealthy" range and dangerously close to "hazardous" levels.

Walaupun dengan bau asap kayu yang kuat, pelancong asing cuba membiasakan diri di Singapura.

Wednesday, June 19, 2013

Asap Jerebu Dari Indonesia , Singapura Bising-Bising

Jerebu terburuk dalam tempoh 16 tahun melanda selatan Semenanjung Malaysia sejak beberapa hari lalu menimbulkan kekecohan di Singapura, sebuah negara yang ketat larangan merokoknya. Wow. 

Ketika artikel ini ditulis, IPU di Kuala Lumpur berada pada angka 68 manakala Singapura berada pada angka 174. Di Dumai, yang terletak di pantai timur Riau, ianya mencecah 400.

Untungnya buat masa ini, ruang udara Kuala Lumpur masih agak cerah walaupun adakalanya berjerebu kerana angin barat laut dan angin barat masih bersilih ganti.

Jika angin barat bertiup, maka udara yang sampau ke Lembah Klang ialah dari Sumatera Utara yang tidak mengalami kebakaran.  Namun jika angin berubah sedikit dari selatan, yakni dari barat daya, apa yang sedang dialami Singapura sekarang akan beralih ke Kuala Lumpur.

Cukup heran melihat kebakaran ini berlaku hanya di sekitar kawasan yang berhampiran Kuala Lumpur dan Singapura di sebelah dalam wilayah Indonesia. Ada yang menuduh ianya perbuatan sabotaj ekonomi.

Banyak yang menuduh ia berlaku akibat pembukaan tanah oleh peladang sawit. Indonesia menuduh syarikat Malaysia dan Singapura juga terbabit. 

Tetapi ramai yang tidak sedar bahawa kawasan tersebut sedang mengalami musim kering dan bertanah gambut. Kebakaran mudah terjadi dan sukar pula dipadamkan.

Namun kelansian Indonesia yang tidak melayan tawaran bantuan memadam kebakaran sejak kebelakangan ini agak menjengkelkan juga.

Sebahagian gambar adalah milik Riauterkini.com

Sunday, June 16, 2013

Langgar Lampu Isyarat Berleluasa Di Putrajaya?

Dengan perjalanan menaiki bas ke pejabat sejauh 14 km dalam Putrajaya (Presint 5 ke Presint 1) pun terpaksa menempuh 19 lampu isyarat, beserta lampu-lampu isyarat yang tidak bersensor semuanya sehinggakan memaksa orang menunggu 'jin berkenderaan' melintas di waktu malam, apalah yang dimustahilkan dengan tabiat pelanggaran lampu isyarat di Putrajaya? Pun begitu bukanlah kejadian melanggar lampu isyarat sampai tumbang yer. Bukan bukan bukan.


Langgar lampu isyarat berleluasa di Putrajaya

PUTRAJAYA 15 Jun - Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan banyak pemandu dan pengunjung ke pusat pentadbiran Kerajaan Persekutuan Putrajaya melakukan kesalahan melanggar lampu isyarat secara selamba di sana.

Naib Presiden (Perkhidmatan Bandar) Perbadanan Putrajaya (PPj), Datuk Abd. Ghani Ahmad berkata, sikap pemandu yang sering mengabaikan peraturan lalu-lintas termasuk melanggar lampu isyarat menyukarkan misi Putrajaya mencapai sasaran kemalangan maut sifar.

''Salah laku melanggar lampu isyarat memang biasa berlaku di Putrajaya, pemandu berbuat demikian secara selamba. Mereka tidak ambil peduli sehinggalah berlaku kemalangan.

''Bukan sahaja melanggar lampu isyarat, malahan saya terserempak kereta dan motosikal yang menceroboh laluan sehala dengan memandu menentang arus lalu-lintas," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri karnival keselamatan jalan raya yang dirasmikan Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Dr. J. Loga Bala Mohan di Presint 9 di sini hari ini.

Karnival tersebut telah dijayakan oleh PPj bersama pelbagai agensi kerajaan termasuk Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (Miros) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Abd. Ghani berkata, CCTV yang dipasang di sekitar Putrajaya adalah untuk tujuan pemantauan tetapi rakamannya boleh digunakan untuk membantu siasatan polis sekiranya berlaku kemalangan.

''Rakaman CCTV di Putrajaya secara sendirinya tidak boleh digunakan untuk mengambil tindakan undang-undang (saman), tetapi polis boleh menggunakannya untuk mengenal pasti pesalah yang menyebabkan kemalangan," katanya.

Dalam pada itu, Ketua Pengarah JKJR, Datuk Dr. Tam Weng Wah membangkitkan sifat pemandu yang gemar meletak kenderaan di kawasan siar kaki di Putrajaya.

''Penduduk kadangkala mengadu siar kaki selalu rosak, padahal kerosakan itu disebabkan oleh pemandu yang meletakkan trak atau kenderaan mereka di situ.

''Keadaan ini akan menambah beban penyelenggaraan PPj kerana melibatkan kos yang agak tinggi," katanya.

Pemeran Malaysia Harus Ahli Bahasa Indonesia

Saya gak pernah kecapean ngetik karena cerita serta citra gak pernah berhenti mengantongi ruang di sebalik jidat saya ini. Makanya harus ngapain lagi jika bukan internet ini saya manfaatin. Tapi mas, mbak.. bayarnya ya cape.

Masak Indonesia banget saya ini padahal saya sendiri gak pernah tinggal di Indonesia?

Saya cuman pernah ke Indonesia tiga kali. Pulang pergi cuman kaya liburan hujung minggu. Berbelanja, motret foto, nanya nanya sejarah atau apa saja pada sang supir taksi. Oh iya, makan bakso sapi nan lezat.

Kelanjutan lainnnya, saya cuman belajar bahasa Indonesia sendirian. Untuk apa ?

Nah, begini ceritanya. 



Para pemeran di Malaysia, sang aktor juga sang aktres, ketenaran memerankan karekter orang Indonesia yang bahasanya Indonesianya abal-abalan. Nah, itu tidak harus terjadi karena orang Malaysia itu harus ahli dalam menuturi apa juga bahasa yang dikuasainya. Apa lagi buat para pemeran?

Justru saya dengan ini, bener-bener yakin, saya bisa mencipta skenario keIndonesiaan khusus buat peranan para pemeran di Malaysia sendiri.

Saranan apa jawaban ni?

Saturday, June 15, 2013

Tabiat Belanja Kawan Makan

Membelanja kawan-kawan makan adalah budaya entah mana datang yang telah kita amalkan bagi meraikan gaji pertama. Banyak gaji, besarlah makan. Seperti contoh kawan aku sorang yang membelanja kami makan bukak puasa dulu dengan hidangan di bawah :

Masya Allah. Banyaknya.

 Alhamdulillah..rezeki..

Puyuh... makanan sorga !

Tapi sayang, bila sudah berhenti kerja, tak guna menyesal andai kawan-kawan tak dapat pinjamkan duit. Makan bukan paksaan. Jangan diungkit ya.

Oh ya, hidangan untuk 5 orang di atas berharga RM90 sahaja di :

Maya de Cafe
17 Lengkok Perpaduan
Taman Perpaduan
Ipoh

*wifi rosak*


Friday, June 14, 2013

Kartun Kelantan : Wokyoh , Samad , Said

Kadang-kadang, aku suka tengok kartun Kelantan. Said, Wok Yoh dan Samad. Tergelak lak lak lah bila tengok-tengok bahasa dia uncensor. Tapi bukan bahasa Kelantan. Bahasa apek Cina dalam sketsa ni. Sama ada produser tak sedar atau memang sedar, si apek mencarut 'kanina' bermaksud 'Fuck Your Mum' dalam bahasa Hokkien pada 2:38.


  

Siang Ikan Kembung 5 Saat

(Tiru suara Kak Ton) Lihat Pak Tam potong ni. Cantik tak. Haa.. Mari nak tunjuk cara siang ikan kembung lima saat. Dengan produk Pak Tam ini, di jamin 5 saat tak kurang tak lebih yer. Memang diakui Sirim dan memang Pak Tam sangat-sangat syorkan kepada pengguna produk Pak Tam ni bla bla bla..


Tattadaaa...

Goreng pun sodap.

Thursday, June 13, 2013

Kuetiau Kicap Melayu Ipoh Di Damansara Perdana

Kuetiau Kicap merupakan makanan Cina Ipoh yang hanya sesetengah kedai Melayu yang menjualnya. Itulah the most favorite Ipoh punya cuisine yang I ever like. Mencari the sedapest Kuetiau Kicap buatan orang Melayu di merata KL ini memang agak susah tetapi saya berjaya menjumpainya di Damansara Perdana. Kedai Kopi Hata.

Kuetiau Kicap adalah pakej kuetiau bersama tauge,hirisan daun bawang yang di celur kemudian di sediakan bersama kicap adunan istimewa yang bergaul petis kari yang berkonsentrasi tinggi bersama sup campuran fishball, fishcake dan tauhu kering.

Di samping itu,cili bawang putih yang dijerukkan bersama taburan bawang kering dan lada putih melengkapkan rasanya.

Hidangan ini disertakan dengan sup campuran fishcake dan fishball yang diasingkan dari hidangan dalam pinggan bagi memberi para penikmat Kuetiau Kicap untuk memilih cara menikmatinya.

Ia boleh dimakan secara berasingan dengan sup.

Dengan hirupan minuman menyegarkan.

Atau digaul  kuetiau bersama fishcake.



Untuk menikmatinya, bolehlah ke Kedai Kopi Hata yang terletak di 3-1 Jalan PJU 8/5f, Damansara Perdana.