Friday, April 30, 2010

PRK Hulu Selangor Dari Kaca Mata Seorang Pondan

Adakah saudari merupakan pengundi di Hulu Selangor?
Tidak. Tidak. Mak pergi sana, mekapkan Rosmah je.

Betul ke ni?
Tak, Mak tipu je. Ada kenduri kahwin lah. Mak kan tukang buat pelamin.

Oh. Maaflah.. Saya nak mencari pengundi Hulu Selangor je.
Mak mengundi Hulu Klang. Boleh la kot..

Tak.. Tak boleh.. Saya sedang mendapatkan pandangan mengenai pilihanraya kecil.
Eh.. Pilihanraya kecil, pilihanraya besar, pilihanraya medium, semua mak boleh jawab uols. Asalkan masuk TV.

Baiklah. Saya ingin bertanya tentang undi pengundi Cina yang jadi kontroversi tu. Boleh tak puan bagi ulasan?
Pertama kali, terima kasih sebab panggil mak puan. Besar sungguh penghargaan itew... Walaupun jelas di mata umum bahawa mak ini seorang pondan juruhias pelamin. Keduanya, mana cameraman uols!

Oh.. Sebentar yer... OK Cameraman standby.. 1..2...3
OK.. Macam ni... You all nak tahu tak sebab apa pengundi Cina tak undi BN? Sebab.... yang you all kecoh-kecoh pasal Zaid Ibrahim kaki botol tu kenapa? Dah sah sah la Cina semua kaki botol yam seng segala. Hidup mereka dengan botol tak boleh dipisahkan. Mati pun tanam arak sekali you all. Marah lah Cina-cina situ bila you all perang dengan Zaid dengan menjaja isu arak. Sentap you all. Diorang sentap. Eh.. jap.. mana handbag mak.. Eh.. tertinggal ke? Mak pergi dulu yer... Nak ambik handbag mak tertinggal... Lain kali kita sembang lagi... nak nombor telefon mak tak? Ye lah kan... kalau nak interviu kat Seri Pentas pasal ni, boleh call mak.... kan nok...?

Chantek ke kau?

No comments:

Post a Comment