Thursday, April 29, 2010

Kisah Bangla Ramas Tetek Dalam Komuter

Kisah berlaku dua tahun lepas. Kalau tak silap la. Dalam dua tahun jugak la kalau tak pun setahun. Pedulikan.

Masa tu aku nak gi kerja. Aku ni kan feeling-feeling traveller. Keluar rumah kat Ampang pukul 8.00 pagi, naik Star LRT sampai Bandar Tasik Selatan. Lepas tu naik KTM Komuter sampai Serdang. Lepas tu naik bas Metro 68 sampai ofis.

Gituh.. Mampu ke menghabiskan 2 jam untuk perjalanan sehala. Mendapatlah masuk ofis pukul 10.00 sedangkan aku patut masuk pukul 8.30. Takpe. Budi bicara bos aku sangat boleh dibentuk masa tu. Masa ni tak boleh. Dia dah naik pant.. pangkat. Sori.

Kisahnya masa aku dalam KTM Komuter. Aku ni berdiri la kan. Sebab tempat duduk adalah khusus untuk wanita. Walaupun tak tulis kat situ. Tapi sebagai seorang gentelman... I mean gentlemen, aku tak mau la duduk kan. Bagi la kat wanita dan kekaum yang kurang upaya walaupun aku nampak kaum pendatang berdarah Bangla sedang duduk di sebelah seorang cik adik Melayu kita bertudung.

Tiba-tiba, semasa aku melempar pandangan keluar menikmati keindahan bebangunan kondo yang terletak tepi plaza tol Sg. Besi. Aku terdengar budak perempuan tu berdecit. Bukan berdecit macam tikus mondok Bukit Bintang ye.

Berdecit tu macam... Nck! Bunyi bila lidah dan langit-langit berkerja untuk menunjukkan rasa tak puas hati. Hah. Macam mana tu? Pandai-pandai korang la imaginasikan.

Aku pun pandang budak perempuan tu. Kelihatan dia berganjak sedikit menjauhkan diri dari Bangla disebelahnya. Yang aku geram bila aku nampak tangan kanan bangla yang konon tengah di lekat silang di dada dengan tangan kirinya, sedang meramas tetek awek Melayu di kanan dia. Lagi diramas, lagi bunyi berdecit keluar dan lagi 1 inci budak Melayu tu berganjak.

Komuter telah berhenti di Serdang. Aku meluru kat Bangla tu. Dia pun nak turun ke Serdang. Aku tunjal dahi dia.. " Hoi.. lu jangan main-main. Sini bukan lu punya tempat!" Aku menampar dahi dia.

" Abang.. tara.. tara...". " Babi engkau.. kau jangan.." Aku dah rasa lamas sangat aku dalam tren tu. Bagi mengelakkan aku turun Kajang lepas ni, aku pun turun. Bangla tu pun turun jugak? Ini sudah baik. Aku pun bagi pelempang yang last sekali aku bagi kat Jivindren masa aku Form 3 dulu. Dan aku meninggalkan Bangla tu yang tengah mengusap pipi di platform KTM Serdang.

Aku dah lambat kisahnya. Kalau tak dah sah aku pijak perut dia. Awek tadi? Aku pun tak tau nasib dia. Yang aku heran, apa pasal dia tak menjerit? Sedap ke kena ramas tetek? Berdecit taknak tapi nak ke? Patut la Bangla berani ramas tetek awek Melayu!

Kalau aku lambat pun, takkan nak bagi alasan " Saya pukul bangla ramas tetek budak Melayu". Dah sah bos aku cakap " Banyak la kau punya cereka pilihan. "

Sebabkan masa aku start kereta tadi FBI dengan Fafau tengah sembang pasal Koc Wanita KTM Komuter yang bermula semalam, aku pun taipkan HFC dan hantarkan ke 33399. Diorang baca atau tak, aku tak peduli pon. Sebab sesampainya aku kat ofis 10 minit kemudian, jangan haraplah aku nak dengar radio.

6 comments:

  1. hehehe....kelakar + geram tahap giler gaban bila baca kisah pak ni..

    ReplyDelete
  2. He he..ITU bbbangla Blum jumpa orrg mcm aku..

    ReplyDelete
  3. ok wa plak ramas tetek owang

    ReplyDelete
  4. botoh la bangla .... nie suke ngorat awek malaysia ....nie blom lagi jumpe org cam aku ... klo aku tengok camnie ... mesti aku bunuh dea ...x kisah jadi ape nanti...

    ReplyDelete