Sunday, October 17, 2010

Ke Bandung Lagi I

Akhirnya sampai lah aku kembali di Bandung. Mamat steward masa aku pergi bulan 6 haritu masih bertugas. Muka kau je. Next! Pendaratan agak mencemaskan sebab hujan. Tapi aku cam biasa, steady je. Dalam hati, jgn kasi sapa pun tahu k. Haha.

Memang aku malas nak pergi bila flight 8.25 malam diubah ke 11.25 malam. Masa masak megi petang semalam aku vakap kat Billy, malam ni kita lepak. Aku tak jadi gi Bandung. Tapi Billy terpinga-pinga bila jam 8.30 malam aku siap-siap nak pegi.

Masa tunggu ERL aku dok pikir nak pergi ke taknak pergi. Masa tukar duit, dok pikir lagi nih. Masa dok kat gate pelepasan, masih pikir lagi ni. Buat-buat pingsan pun OK ni. Bila dah naik pesawat, dah tak guna nak pikir dah.

Aku jumpa Among. Budak Ipoh, sama flight ngan aku. Wah, dulu Arai. Skang Among. Dia ajak lepak hotel dekat ngan railway Bandung. Bagus. Aku mmg nak naik keretapi pun. Jadi, kami pun terus ke hotel. Rate dia Rp370,000 ade wifi ngan brekpes. Baguih. Dia mintak aku Rp100,000 je. Selebihnya dia tokok.

Lepas tu kami terus ke Vegas, kelab karaoke. Oh. Dia nak jumpa pempuan dia kat sini. Jahat upanya. Tapi pempuan dia takde. GRO situ kata karaoke tu pun nak tutup. Dorang sarankan pi club. Club tutup kul 5. Gegiler. Mansion namanye.

Kami pun ke sana. Disko yang aku sangka banyak pempuan tu rupanya banyak laki-laki. Ada yang berpeluk tepi jamban. Wau. Sesuatuh. Tapi dorang semua kontrol macho je. Menari pun gegoyang alakadar. Dorang mesti getik tengok aku menari ala-ala gi Speedzone je. Haha. Musiknya asik banget. Lepas tu kami blah jam 4 sebab lapar.

Kami ke Braga dan makan di restoran Kantin Makanan Dapur. Masakan Sunda. Lepas makan, si Among pun ngambik vetiner. Among, Arai, Akeong semua sama je. Ginilah nasib PLU cam aku. Terpinggir. Sejarah bulan 6 macam berulang je. Malangnya nasib aku. Huhu. Sementara dia celepap celepap, aku pun pinjam lappy dia siap broadband indosat ni, dan hupdate blog. Gw tidur bentar yah.. Duu..


Pusing-pusing di Mansion..


Podeh amat nihh..

Menunggu sup kambing tak sampai-sampai..

Model Teh Botol terhensem dari Maluku..

1 comment:

  1. hehehehehehhe... funny... (mgiegie@gmail.com) My facebook

    ReplyDelete