Wednesday, October 20, 2010

Ke Bandung Lagi III

Sesampainya kami di karaoke high class bernama Vegas International Karaoke tu, kawan aku terus mencari 'cinta' dia. Kekecewaan hampir terpancar sebab 'cinta' dia belum masuk kerja. Aku pulak seronok sebab sure boleh ke dugem (dunia gemerlapan a.k.a clubbing) lagi. Hahaha. Tapi si kawan aku ni tempah bilik. Fine. Rupanya 'cinta' dia on the way..

Mak ai. Besarnya bilik karok dia. Sound system pun OK la. Aku pun feeling-feeling nyanyi lagu Dewa, Letto, Krispatih dan beberapa lagi artis Indonesia. Kat Indonesia kan. Kena la hormati keadaan. Haha. 'Cinta' si kawan aku tu pun akhirnya datang.

Mereka bermesraan berdua seperti pungguk mendarat di bulan. Lantak korang la kan. Asik aku menyanyi je.

Lepas beberapa jam, si 'cinta' request lagu Rindu Serindunya kat aku. Hak tuih! "Ngak mau! Jamdul!" jawab aku. Jamdul tu maknanya "rock kapak jiwang karat". Haha. Sesia aku feeling-feeling artis Indonesia, jiwang karat Malaysia jugak yang kau mintak.

Kami di situ lebih kurang 5 jam. Aku tak tau dia bayar berapa. Dia pakai swipe je. Lepas tu kami ke Mansion lagi di Paris Van Java. Tapi macam takde orang je. Aku naik tolong usha. Satpam (security) tu suruh aku tengok dalam tu kalau berkenan nak lepak sebab orang tak ramai. Masuk je aku tengok ada la 60 orang. Tak macam malam tadi. Tapi ramai jejanz adek-adek comel. Ala.. Ni yang susah kalau ngikut orang.

Kawan aku tanak ke situ sebab dia tak suka takda orang. Jadi kami terus ke restoran yang kami lepak semalam di Braga.

Lepas tu, kami balik dan, dia check in bilik lain bersama 'cinta' dia. Aku pun melompat la happy sebab ini malam bilik itu aku yang punya. Tapi. Tidur sorang-sorang la pulak. Sedih. Lalu aku terbayang ikan-ikan yang berenang di Mansion, PVJ. Dan tertidur.

Lokasi Vegas International Karaoke, Jl. Sukajadi

Pintu masuk Vegas International Karaoke

Antara kudapan, Urat Sapi. Lagi dimakan, lagi haus. Bijak..bijak...

Pungguk yang mendarat di bulan. Hehehe

Kebas-kebas manja..

No comments:

Post a Comment