Thursday, May 6, 2010

Pokok RM6.00 Yang Cantik

Semalam aku gi Carrefour ngan Billy Khairi si hosmet aku. Hosmet tu 'housemate' ler. Tetiba, kat seksyen telur berpapan tu aku nampak pokok feberet aku. Pokok apa nama aku taktau. Tapi pokok ni kalo kat rumah mak aku memang besar sikit. Tapi yang ini comel. Macam versi hobbit la.

Aku pun beli. Sepasu RM6.00. Murah gilak. Beli la dua. Pastu aku letak kat tepi TV.

Ada yang tanya, macammana la pokok tu nak hidup dalam rumah. Aku pun jawab, kalau pokok tu boleh hidup dalam Carrefour tu, apa cerita pulak?

Lepas tu, aku letak batu kapur yang aku jumpa 12 tahun lepas di projek pembinaan Lost World of Tambun. Kan. Memang sayang batu la aku ni. Batu kapur yer. Bukan kapur batu.

Semoga pokok ini kekal dan kalau membesar pun tak apa. Biar besar beranak pinak.


No comments:

Post a Comment