Wednesday, August 1, 2012

Bazar Ramadhan Terbesar Di Perak

Tahukah anda letaknya di mana? Pasti anda tidak tahu kerana saya belum memberitahu. Ia terletak di kampung halaman saya lah. Takkan kampung halaman anda pulak kan. Inilah Bazar Ramadhan Taman Perpaduan. Bazar Ramadhan Taman Perpaduan amat digemari oleh pengunjung di serata Ipoh kerana lorongnya yang sempit dan kegiatan adakala terpaksa berjalan mengiring. Maka mudahlah menyagat itu dan ini. Astaga. 
 Keseluruhan Bazar Ramadhan ini terletak di Dataran Perpaduan 2, off Jalan Perpaduan Selatan. Panjangnya adalah 350 meter dengan barisan gerai yang mencecah 750 meter. 

 Jika satu lot gerai berkelebaran 2 meter,  sejumlah 350 gerai tersedia di sini untuk pilihan juadah yang membuka selera, yang pelik dan yang tidak-tidak serta bukan-bukan, yang hanya muncul di Bazar Ramadhan. Ini mengundang tingkahlaku pembaziran yang berleluasa yer tuan-puan.

Namun hanya ini yang saya beli. Cheezy Wedges kampung yang berharga RM1.50 setiap satu. Selebihnya, my kakak lah yang buat kuih segala bagai sebab aritu dia buka puasa sama kami.

No comments:

Post a Comment