Saturday, March 16, 2013

Armin Van Buuren di A State Of Trance 600 Kuala Lumpur

Lama gak la aku bertapa jauh dari dunia party ni. Event-event yang selalu ada di Sepang tak aku peduli pun. Last aku cuba nak pergi ialah masa David Guetta datang 12 Oktober 2012. Tapi non-hado lah perginya jugak. Aku tak pedulik pun hashtag ASOT600KL yang bersepah di Twitter semenjak dua menjak ni.

Tapi malam ni masa ASOT600KL berlangsung di Litar Sepang, atau nama penuhnya Kebersempenaan Episod ke 600 A State of Trance yang ke udara di corong radio yang didengari oleh 25 juta orang setiap minggu, barulah aku dapat kenal Armin yang sebenarnya telah menjadi DJ Top sejak tahun 2007 lagi. Dia host rancangan mingguan A State of Trance itu. Memang aku lambat siang.

Persembahan Armin selama 2 jam dari 10:50 sampai 12:50 sangat mengagumkan. Superb dan memang A. Terjulur-julur tangan aku ke atas dalam bilik ni wei. 

ASOT600KL di Sepang International Circuit telah dipeuhi oleh 30,000 party-goer dengan 17,000 menonton secara langsung di Youtube termasuk aku, walaupun Litar Sepang cuma 15 km dari rumah aku. Sebab apa? 

Sebab ngeri lah. Ringsek ramai-ramai ni. Penyakit semua tu. Panas, peluh, busuk. Itu sebab tak rasmi. Sebab rasmi dia, kalo pergi sana mesti mau makan panadol la. Tapi hadap lah ko balik kang roadblock bersepah. Kalau untung, kencing botol.


Biggest party ever in South East Asia kata dia

Hormati azan kata dia.

Bendera menegak kalo dilintang memang terbalik der..

Armin Van Buuren


No comments:

Post a Comment