Thursday, February 14, 2013

Kinta Riverfront Semakin Popular

Jika anda ke Ipoh, ni nak khabor. Terdapat tarikan baru yang semakin popular di kalangan warga Ipoh mengambil angin malam dengan priopcas iaitu di KINTA RIVERFRONT yang terletak di tebingan kiri dan kanan Sungai Kinta berhampiran Taman DR Seenivasagam.

Kinta Riverfront dibangunkan atas Corporate Social Responsibility oleh pemaju hartanah terkemuka Ipoh, MHSB yang membangunkan Kinta Riverfront Hotel and Suites di kawasan tersebut.

Kinta Riverfront walaubagaimanapun, pada masa ini boleh dikatakan separa siap kerana hanya kurang separuh dari keseluruhan premis yang dibina, yang telah beroperasi.

Namun, ia menerima kunjungan ribuan orang saban malam yang menjadikan aktiviti menghirup udara limbah Sungai Kinta sebagai trend baru.

Selain menghirup bau limbah, umat-umat kafir juga bolehlah menghirup arak di bistro-bistro yang tersedia. Setakat ini, hanya ada The Sands di tebing barat dan Kongsi di tebing timur. Selain itu juga, pengunjung boleh menjejaki warisan sejarah Ipoh dengan kelak terbukanya Muzium Bijih Timah yang turut memiliki model melombong kaedah palong dengan saiz sebenar. 

Tidak lupa juga, kawasan ini telah menggantikan kawasan taman di Stesen Keretapi Ipoh yang sedang dalam ubahsuai, oleh golongan para cikcuran.

Kala senja

Kala malam.

Kala jengking

Anak muda main muzik suka-suka

Menjadi penghibur di kala duka

Menteri Kewangan II, Ahli Parlimen Tambun, Datuk Seri Ahmad Husni pun layan basking.

Lokasinya tu. Macam mana lak aku leh tak perasan macam bendera Siam.

No comments:

Post a Comment