Sunday, December 16, 2012

Sahabatku, Manan Rahman @ Malai Rock Station


Luahan sinis seorang gadis cantik bahawa 'budak taman' - (term untuk budak-budak dari taman perumahan aku) - ada di merata-rata telah membuatkan aku merasa sedikit terhina. 

Tapi sebelum merasa terhina, wajiblah kita kenang, apa punca adanya 'budak taman' di merata-rata? Kenapa budak kampungnya tak ada merata-rata? Atau sudah pupus di makan nakortik budak-budak kampungnya?

Budak taman berada di merata-rata membawa maksud besar. Ada yang kerja jurutera O & G , ada yang jadi pegawai di MoF dan ada juga yang tak kerja lepak santai. 

Ada yang menjadi artis mainstream dan ada juga yang menjadi penghibur di pub ternama. Kali ini aku membawakan Manan Rahman, antara otai 'budak Taman' yang menempa pencapaian terbaru, mendapat peluang mengadakan persembahan setiap hari AHAD malam Isnin di Malai Rock Station, kelab malam tumpuan Melayu Ipoh untuk berhibur bermula 30 September 2012.

Manan Rahman bermula dengan penyertaannya di dalam Bintang RTM tahun 1984 dan masih aktif meneruskan kariernya sebagai pemuzik.

Malai Rock Station terletak di Jalan Medan Ipoh 1, Bandar Baru Medan Ipoh, Ipoh Garden, Ipoh.


No comments:

Post a Comment