Tuesday, September 18, 2012

Simptom Gay: Apabila Suka Membodohkan Orang, Diri Sendiri Yang Malu



Polemik Simptom Gay mencetus kecoh di wall salah seorang kawan aku. Puncanya bila aku masuk di tengah acara dan menyatakan ayat di bawah :

Fadli Muhammad kenapa bincangkan simptom dek persatuan ibu bapa sedangkan punca anak itu jadi gay adalah ibu bapa sendiri.. ? lain kali masa ngandung jangan dok berangan nak anak sekian2 jantina.. mujur skang bleh scan..

Dengan tidka semena-mena, muncul seorang hero Tamil yang tiba-tiba menyerang aku dengan kata-kata mencela. Oh. Tidak ku sangka. Muka hensem, tapi..

Helmi Mokhtar knp nk slh kan mak bapak plk klu korang jdk gay.... bodoh betul statement nie..BUKAN SALAH IBU MENGANDUNG... klu dh diri tue yg keji nk jdk GAY...x perlu nk salahkan mak bapak plk

Eh, eh. Mamat ni aku jamin, mengalami masalah PR yang meruncing dan jika dia interview untuk jawatan PRO, pasti dihalau sebaik buka mulut. Apa lagi, kau dah start menembak...


Fadli Muhammad helmi, jgn cepat bodohkan orang kalo nanti ko yang rasa membodohkan diri sendiri... bukan soal salahkan mak bapak.. ko dah buat kajian ke dol? ini berdasarkan kajian la.. aku malas nak membodohkan orang yang TUA ni.. sebab keji natijahnya


Keadaan menjadi lebih panas bila ada pulak yang menambah ajinomoto.

Andrian Ibrahim jap2...i x slahkan mak bapak i i jadi gay..gay tu pnyakit mental@ gila....i pnh pergi jumpa doc n pnh discus hal ni....x baik slahkan mak bapak..kalo dia pun diaorg slah bila kita dah leh fikir bnda tu salah kita boleh lah cuba berubah...

Andrian Ibrahim tapi kalo kita masih teruskan kegayan kita tu salah diri sndirlah...

Kemudian, si 'bijak pandai' bersuara lagi..

Helmi Mokhtar Jap2, berdasarkan kajian mane plk nie?? Kajian adik2 yg cetek otak ke?? Kite semua dh diberi akal fikiran, so boleh fikir sendiri yg mane baik dan yg mane buruk…

Ditambah lagi andaian dari mereka yang kurang pasti betul atau tidak apa yang diperkatakan..

Yasir Yahya xboleh salahkan mak ayah. kalau mak ayah anta p sekolah asrama di mana anak hanya pulang sebulan sekali mcm mana plak? kdg2 faktor persekitaran pn memainkan peranan. kalau ada sorg str8 masuk group gay, lama2 kemungkinan str8 itu leh jadi gay. ataupun kalau gay itu masuk group str8 dikalangan yg baik, insyaAllah dia boleh jd normal. mmg tuhan ciptakan laki utk perempuan dan vice versa. mmg tak boleh nafikan itu. ciptaan tuhan tiada yg buruk atau tidak sempurna. semuanye cukup sifat melainkan dia lahir cacat. itu dikecualikan. kalau tanya mana2 pondan atau gay, deep inside diorg tau perbuatan mereka itu salah n berdosa. perasaan nk berubah tu ada. perasaan sbg laki normal itu ada. cume diorg tak selami diri diorg betul2 n tak hayati betul2 dia. cuma kita manusia mempunyai curiosity yg tinggi ingin mencuba sesuatu yg berlainan arus. bile nafsu menguasai minda, apa2 pn boleh jadi. sbb tu org kata, love urself. embrace yourself.ini kita lebih sayang kebendaan semata2 sayang manusia lebih2. just saying, allahualam

Kemudian, aku pun menjawab..

Fadli Muhammad benda dah jadi, of course la sapa tak berani nak salahkan sapa... ko pernah tengok seorang mak maki hamun anak dia sebab jadi gay? tak kan? ko tanya dia kenapa.... KEBANYAKAN gayboy terhasil dari pemeliharaan anak lelaki oleh si ibu yang mendapat perhatian selayaknya dari si bapa / si ibu diceraikan si bapa / si ibu tunggal / si ibu yang memburuk-burukkan si bapa... dan KEBANYAKAN pengkid terhasil dari anak perempuan yang dibela oleh si bap / tidak mendapat perhatian selayaknya dari si ibu / si bapa yang dah bercerai dengan si ibu / si bapa tunggal / si bapa yang memburuk-burukkan si ibu... benda ni dah release 2004 .. dari sumber di UK aku pun dah lupa... i dont know what on ur mind during that days.. nak hipokrit atau tidak, silakan.. anda sendiri tahu bagaimana institusi keluarga anda.. saya tak pernah salahkan orang tua saya... tapi saja beri jaminan, kalau keluarga saya benar-benar ikut garis panduan kekeluargaan islam yang ideal pada tahun 70an dan 80an ... insya Allah, ini bukan bentuk ujian ke atas saya.. sekian

Fadli Muhammad your emotion makes u look retarded to the worst extent.. sorry

Dia tetap bersifat kiasu lebih teruk dari Singapura. 

Helmi Mokhtar sekali lagi, sila gunakan akal fikiran...elok baik semua dtg dari diri sendiri...jgn kite suke menunding jari kepada sesape, bak kate pepatah " jgn salahkan lantai kalau diri sendiri tak tau menari"

Seperti biasa, aku tetap cuba cool je...

Fadli Muhammad tegakkanlah benang basah anda sekiranya anda rasa itu membahagiakan anda.. sebab ada akal la, orang buat kajian sana sini... orang Islam je yang percaya anak itu kain putih, ibu bapa yang mencorakkan... yang bukan Islam, teruskan kepercayaan anda.. negara ni bebas

Dan aku membuat conclusion yang barangkali menyedarkan si kurang arif bahawa perkataan 'bodohnya' telah makan diri.

Fadli Muhammad ok, this is the light at the end of tunnel, Henry Yamashita, PIBG tak perlu titikberatkan kesan simptom pada anak tetapi untuk menangani isu ini, mereka patut menyediakan panduan bagaimana untuk mereka sendiri membentuk pemikiran si anak, membentuk tarikan dan kecenderungan anak-anak.. dan mengetahui salah asuh bagaimanakah yang membuatkan boleh membuatkan kesongsangan tarikan seksual... [Gender awareness. By age 2 or 3, a child starts to develop a sense of being a male or female. This awareness is called gender identity.] pada usia camtu, bukan kerja orang2 si sekolah sana... melentur buluh biar dari rebung... sebab buluh kalau dah tua, KALAU DAH TUA, memang tak leh lentur.. patah riuk boleh la.. itu sajer..

Adakah ketika umur 2 dan 3 tahun kita boleh berfikir untuk menentukan ke arah mana deria kita akan mencorakkan orientasi seks kita? Adakah umur itu kita sudah berada di sekolah atau sudah bermain-main dengan rakan-rakan? 

Pada usia itu, kita masih di dalam dampingan ibu bapa. SALAH KE KALAU AKU CAKAP IA BERPUNCA DARI IBU BAPA?

Jangan nak jadi pembela orang tua melulu tanpa berpegang kepada sains. Itu betul-betul tidak bijak. Kita tentulah tidak mahu salahkan mereka. Tetapi kita sebolehnya tidak mahu membiarkan bangsa kita selamanya dalam kegelapan tentang sains kanak-kanak.

Nampaknya mamat itu memang pandai, dan aku memang bodoh. Sebab mamat tu dapat membentuk orientasi seksualnya dengan kehendak dirinya sendiri ketika berumur 2 atau 3 tahun. Tapi the looser part is, kalau seawal itu dia dah boleh buat keputusan, sudah tentu pada usia sekarang dia tidak meroyan membodohkan orang di sana sini di dalam Facebook. Sudah tentu dia menjadi seseorang yang hebat hari ini dan tiada masa untuk menjengah isu-isu begini yang menjadi picisan media sosial. Komen yang terakhir tu aku peroleh setelah kebengangan aku yang mendasari sikap cool aku membuatkan aku menggoogle apa yang patut, dan artikel ini membantu aku.

To parents of infants and toddlers, their children's sexual development may seem a long way off. But actually, sexual development begins in a child's very first years. Infants, toddlers, preschoolers, and young school-aged kids develop an emotional and physical foundation for sexuality in many subtle ways as they grow.
Just as they reach important physical and emotional milestones, like learning to walk or recognize mom and dad, young kids hit important milestones in how they recognize, experience, and feel about their bodies, and how they form attachments to others. The attachments established in these early years help set the stage for bonding and intimacy down the line.
By understanding how your kids grow and learn, you can play an important role in fostering their emotional and physical health.
Babies' earliest emotional attachments are formed with their parents through physical contact that expresses their love. Being held and touched, kissed and hugged, snuggled and tickled allows babies to experience comforting, positive physical sensations associated with being loved.
The unique type of physical intimacy and emotional attachment between parent and infant can be the early foundation of more mature forms of physical intimacy and love that develop later as part of mature sexuality.
My body. Many parents have called their doctors expressing concern because their kids touch their genitals during diaper changes or their baby boys have frequent erections. They're reassured that these behaviors are perfectly normal and told that even the youngest children naturally explore their bodies. And many kids, especially toddlers, enjoy being naked.
How you react — your voice, the words you use, your facial expressions — is one of your child's first lessons in sexuality. By not responding with anger, surprise, or disapproving words, you teach your child that this curiosity about his or her body is a normal part of life.
Gender awareness. By age 2 or 3, a child starts to develop a sense of being a male or female. This awareness is called gender identity. Kids this age start to understand the difference between boys and girls, and can identify themselves as one or the other. Some people think gender identity is biologically determined and some say it's a product of a child's environment. Most likely, it's a combination of both.
And at this age kids begin to associate certain behaviors, called gender roles, with being male or female. Gender roles are culturally derived. What is masculine? What is feminine? How do boys and men behave? How do girls and women behave? As you decide what you want to teach your kids about gender roles, be aware of the messages they get both in and out of the home.
http://kidshealth.org/parent/growth/sexual_health/development.html#

No comments:

Post a Comment