Saturday, January 30, 2010

Terima Kasih Telekom Malaysia

Best. Mulai harini, bolehlah aku update blog hari-hari. Sengsara amat ye bila dok Putrajaya ni tanpa koneksi internet. Yang lawaknya, ofis skang dah tak sekat facebook. Tapi depa sekat blogger. Ada ke akai? Ala-ala " Saya ada satu berita baik dan satu berita buruk" .. Bezanya, takde pilihan untuk diperdengarkan yang maner satu.

Tapi aku bagi thumbs up, toe up segala up la kat Telekom Malaysia.

Hari Rabu haritu aku pergi TM Point Cyberjaya apply tukar alamat. Dulu aku dok Sri Kembangan, aku ade pasang Streamyx. Bila aku pindah Ampang, aku tinggalkan je. Budak rumah sana bayor sampai la perkhidmatan tersebut aku tarik balik. Boley. Ala-ala diktator je kan. Haha. Lantak kau disitew. Hak aku aku amik balik la kan?

Balik tu terus aku gi The Mines, beli DLink modem ngan DLink router 4 port + wireless. Gerand. Campur dua-dua tu, harganya RM190.

TM Point kata semuanya akan diuruskan dalam 15 hari bekerja. Umang ai. Lama tu. Sinabeng gak kan. Tapi esoknya, kontraktor pemasangan line tepon tu pun call aku pagi buta. Dalam jam 9. Katanya dia nak on line telefon. Aku pun cuti kecemasan lah. Lepak rumah main solitaire ala2 Vegas ( version Windows 7 boleh save yer untuk next session..best ).

Senja tu aku gi install modem. Adeh. Takde connection takleh install. Aku pun tepon lah TM. Bla bla bla, dia janji dalam 3 hari bekerja. OK fine lah.

Tadi siang aku balik kerja, aku try install. Setelah cubaan aku gagal, aku tepon TM lagi. Rupa-rupanya aku tak boh password Streamyx. Org tu kata line tu dah aktif.

Kira-kira jam 8.00 malam, dengan jayanya, Internet telah menerjah masuk rumah tingkat 13 ini. Haha. Best.

Paling best, koneksi ini, both wired and wireless. Merasa la sofistikasi kehidupan ini naik satu kasta lagi. LOL.

No comments:

Post a Comment